Třinec opustil druhou ligu. Debutoval 15letý Horniak

V první sezoně samostatné české druhé ligy (ročník 1993 – 1994) fotbalistům Třince unikl postup do první ligy, když skončili čtvrtí. O 30 let později, kdy soutěž slavila třicetileté výročí, se s druhou ligou rozloučili.

Třinecký středopolař Kryštof Horniak debutoval ve druhé lize v pouhých 15 letech.

Ve druhé lize třinečtí fotbalisté působili nejdéle ze všech klubů – odehráli v ní celkem 24 sezon. Poprvé spadli v roce 2001 s Karvinou, podruhé v roce 2012 s béčkem Sparty a potřetí nyní – s béčkem Slavie.

Poslední zápas odehráli v Karviné, kde prohráli 0:1. Debut si připsali dva mladí třinečtí odchovanci – stoper Matěj Mieszek a ofenzivní záložník Kryštof Horniak.

„Den předem jsem se dozvěděl, že budu hrát, takže už jsem nad tím začal přemýšlet a ani jsem moc nespal. Připravoval jsem se na utkání, prakticky celou noc. Myslel jsem na to, že v Třinci hraji už dvanáct let a teď je přede mnou den D. Že si vůbec budu moct zahrát takové utkání – proti už vlastně prvoligovému soupeři. Přál jsem si, abychom vyhráli, abychom se s druhou ligou rozloučili vítězstvím anebo aspoň remízou,“ řekl debutující obránce Třince Matěj Mieszek.

Článek o končícím generálním manažerovi třineckého klubu Petru Hrazdílkovi i rozhovor s jeho nástupcem Františkem Šturmou najdete v zítřejším tištěném vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu