Třinec přichází s novinkou: má MAMAkino!

Narození potomka často znamená dlouhé období strávené doma bez kultury. Třinečtí kinaři ale řekli dost a přišli s unikátní novinou – s promítáním filmů pro rodiče i jejich miminka.

Kino bude hostit festival, který přiblíží svět nevidomých. Foto: mr

Ve čtvrtek 12. srpna v 10 hodin startuje filmem Matky svůj nový projekt MAMAkino. „Jde o promítání pro maminky a tatínky, kteří chtějí chodit do kina na filmy pro dospěláky, i když mají své potomky ještě v kočárku. Jedná se o speciální dopolední projekce přizpůsobené potřebám rodičů tak, aby se i během nich mohli o své dítě v klidu postarat,“ popsala ředitelka kina Regina Szpyrcová.

Kino Kosmos je bezbariérové. Proto umožňuje snadný vstup s kočárkem až do kinosálu, kde díky částečnému osvětlení a snížené hladině zvuku kinaři zajistí příjemnou atmosféru. „Pro pohodově strávený čas je v sále připraven dětský koberec, přebalovací pult a pár hraček. Pro dospěláky pak možnost zakoupení drobného občerstvení v naší kinokavárně. Samozřejmostí je volný pohyb rodinky v kinosále i předsálí v průběhu celého promítání,“ upřesnila ředitelka.

Projekci podle jejích slov ale mohou navštívit i lidé, kteří děti nemají. „Musejí však, tak jako ostatní rodičové, respektovat to, když děti začnou plakat nebo budou se svým doprovodem neustále v pohybu. A přestože přijdou dva, zaplatí jen dospělák,“ ujistila Regina Szpyrcová.

Další zprávy z regionu