Třinec přišel o ostudnou příjezdovou cestu a nevzhledné zdi

Řidiči jedoucí z Českého Těšína do Třince si mohou pochvalovat opravenou krajskou silnici. Skončila rekonstrukce skoro pětikilometrového úseku, který byl ostudou města.

Primátorka Třince Věra Palkovská si velice váží toho, že opěrné zdi jsou z pevné žuly. Foto: mr

Náročná rekonstrukce silnice vyšla na 74,6 milionu korun. Opravy se dočkaly i navazující ulice Těšínská a Nádražní včetně tří nevzhledných opěrných zdí naproti nádraží ČD v Třinci. Rekonstrukci režíroval Moravskoslezský kraj, náklady z větší části pokryla dotace z EU, desetinu nákladů zaplatil kraj.

Slavnostního ukončení hotové stavby se minulý týden ve středu zúčastnili představitelé kraje, města Třince i zástupci zhotovitele a Policie ČR. „Řadu let jsem usilovala o důstojný vjezd do Třince. Nebojím se říct, že byl doslova ostudný. A teď se to konečně podařilo,“ netajila nadšení primátorka Třince Věra Palkovská. Jak řekla, samotná příprava stavby trvala několik let, než se společnými silami podařilo dokončit majetkoprávní vypořádání týkající se zejména zdí. „Díky vzájemné spolupráci s  krajem, Správou silnic MSK a Lesy ČR se rekonstrukci cesty i opěrných zdí povedlo zrealizovat, za což jsme velmi rádi,“ uvedla primátorka a připomněla, že zároveň s rekonstrukcí povrchu a zdí probíhala v jednu chvíli i výstavba a oprava chodníku na ulicích Těšínské a Nádražní, v závěru se k ní přidaly i přípravné práce na výstavbu cyklostezky.

Více si k tématu budete moci přečíst ve středečním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu