Třinec spouští sportovní akci roku

Rozhýbej Třinec i ty! Tak zní název sportovní výzvy, při níž si všichni lidé bez ohledu na věk či pohlaví mohou protáhnout tělo, udělat něco pro své zdraví, a navíc svým pohybem podpořit dobrou věc. Akce odstartovala 1. června.

Lidé se mohou do akce zapojit pohybem, třeba i plaváním. Foto: STaRS

Koronavirus mimo jiné uzavřel sportoviště a omezil pohyb mnoha lidí. Děti trávily spoustu času doma před obrazovkami nebo s mobilem v ruce, ztratily kondičku a mnohdy i chuť sportovat.

„Chceme touto výzvou motivovat nejen děti a mládež, ale i jejich rodiče či prarodiče k tomu, aby rozpohybovali své tělo těmi nejjednoduššími způsoby, jako je chůze, plavání, cyklistika či turistika,“ nastínil smysl výzvy náměstek primátorky Ivo Kaleta.

Výzva Rozhýbej Třinec i ty v sobě zahrnuje tři dílčí aktivity s názvem Šlapej pro Třinec i ty, Plavej pro Třinec i ty a Trekuj pro Třinec i ty.

Šlapej pro Třinec i ty!
Společným cílem Třinečáků bude v průběhu dvou měsíců ujít celkově 90 000 kilometrů. Šlapat pro Třinec se může nejen na území města a v jeho okolí, ale klidně i na dovolené nebo na druhém konci světa.

„Číslo 90 000 jsme symbolicky spojili s oslavou 90 let povýšení Třince na město a věříme, že to společně dáme. Zapojit se mohou děti, dospělí, senioři i celé rodiny, zkrátka všichni, kteří chtějí svým pohybem přispět k naplnění výzvy,“ vysvětlil ředitel STaRS Radek Procházka. Upřesnil, že se stačí jen zaregistrovat na www.indares.com, každý den počítat své kroky na chytrých zařízeních a tyto kroky zaznamenat na uvedené webové stránce.

Plavej pro Třinec i ty!
Malí i velcí se mohou rozhýbat nejen chůzí, ale i plaváním. Společným cílem dílčí výzvy Plavej pro Třinec i ty bude uplavat společně devadesát kilometrů a je opět otevřena všem. Akce proběhne na krytém bazénu STaRS Třinec od 23. do 25. července 2021.

Trekuj pro Třinec i ty!
Milovníkům turistiky, cyklistiky, fotografování a krásné přírody je určena třetí dílčí výzva s názvem Trekuj pro Třinec i ty, která v sobě zahrnuje akce, jejichž společným jmenovatelem je aktivní pohyb v přírodě. Na www.vk3.cz se mohou lidé zaregistrovat třeba do Vrchařské koruny Třinecka, jejímž cílem je navštívit do konce listopadu dvacet předepsaných vrcholů a na kaž-dém se vyfotografovat.

V rámci výzvy Trekuj pro Třinec i ty proběhne i řada dalších her a závodů pro malé i velké, jako je například Třinecký Mount Everest nebo Závod s lanovkou.
Během následujících měsíců se zájemci zapojí i do dal-ších pohybových aktivit, které budou v Třinci probíhat v rámci tradičních Prázdnin v Třinci či příměstských táborů.

Další zprávy z regionu