Třinec trápí binec po noční zábavě

Odhozené plastové lahve, nedopalky, krabičky od cigaret a další nepořádek zůstávají často ležet na náměstí Svobody v Třinci. Vandalové tak nechávají stopy po své noční zábavě.

I takovou „vizitku“ nechávají po sobě někteří lidé na náměstí. Foto: MMT

Neobvykle velký nepořádek, který nechávají v poslední době po sobě lidé na náměstí Svobody, musí už dokonce řešit vedení magistrátu. Obrátilo se proto na městskou policii, aby věnovala zvýšenou pozornost právě této lokalitě. „Děláme všechno pro to, abychom aspoň částečně zachovali tradiční akce, na které byli naši obyvatelé v létě zvyklí, a chceme, aby to v Třinci žilo a cítili jsme se tady příjemně. Tím víc nás pak zamrzí, když veškeré úsilí přebije opakující se nepořádek, který se ani nedá popsat slušnými slovy,“ rozhořčuje se primátorka Věra Palkovská.

Primátorka je přesvědčená, že za zvýšeným nepořádkem je také doba koronavirová, která s sebou přinesla kromě řady jiných problémů také zavřené školy, přemíru volného času a mnohdy i nudu, kterou někteří zahánějí nepochopitelným způsobem.

„Vyprávět by o tom mohl lesopark a v poslední době bohužel i náměstí. Třinec není a ani nechce být policejním městem, kde by policie vychovávala, kontrolovala a trestala i jevy, které souvisí se slušným chováním,“ zdůraznila Věra Palkovská a dodala, že výchova a dohled je v první řadě na rodičích, kteří by se měli zajímat o to, co kde jejich nezletilé děti dělají.

Šéf třineckých strážníků Josef Kuźma pozoruje zvýšené množství pohozených odpadků po každé letní akci. „Často ale stačí, když lidé zpozorují strážníky, a hned po sobě uklízí. I proto jsou naši muži v létě častěji v terénu, samozřejmě ale nemohou být pořád na jednom místě, “ dodal.

Další zprávy z regionu