Třinec v mobilu pomůže lidem v mnoha situacích

Informace v kapse mohou mít všichni Třinečané. Nová mobilní aplikace Třinec v mobilu je od pondělí 3. dubna volně ke stažení. Lidé tak mají zdarma k dispozici nového pomocníka, díky kterému budou vědět nejen o různých akcích, ale i o omezeních či nebezpečí, které hrozí.

Aplikace je pro uživatele zdarma. Foto: městský úřad

Jedinou podmínkou k získání aplikace je mít chytrý telefon. Třinec v mobilu, tak se nová aplikace jmenuje. Potěší všechny, kteří chtějí mít všechny potřebné informace na jednom místě. A nejen to. „Aplikace je pro uživatele velice přívětivá a jednoduchá. Stačí mít chytrý telefon a může ji snadno získat opravdu každý,“ nastínila primátorka Věra Palkovská.

Aplikace má několik ikon, další budou časem přibývat. K dispozici jsou zatím aktuality, kalendář akcí, informace z úřadu, o parkování, odpadech, o ovzduší či jízdních řádech. „Aplikace uživatele upozorní na vznik krizové situace. Pokud tak třeba zazní ve městě sirény, člověk se podívá do svého mobilu a bude vědět, co se děje,“ poukázala primátorka.

Užitečná je i ikona hlášení poruch. „Pokud někdo narazí třeba na zničenou lavičku, nesvítící světlo nebo jiný problém, může to vyfotit a vložit do apky. My pak můžeme reagovat a závadu odstranit. Bude to určitě efektivnější, než závady dávat na sociální sítě, protože takto se o nich nemusíme dozvědět,“ poradila Palkovská.

Nová aplikace je k dispozici pro Android i iOS.

Další zprávy z regionu