Třinec žije šampionátem dvacítek

Hokejové mistrovství světa hokejistů do 20 let, které hostí Třinec a Ostrava, odstartovalo úvodními zápasy na Štěpána. V pátek si v třinecké Werk Areně odbyli premiéru mladí slovenští reprezentanti.

Okolí třinecké Werk Areny před zápasem Slovensko – Kazachstán. Foto: tm

A ti se bez nadsázky mohou v hutnickém městě cítit jako doma, protože z jejich rodného Slovenska je to do Třince jen několik kilometrů. Úvodní buly pátečního zápasu mezi Slovenskem a Kazachstánem bylo v 15 hodin, ale již po poledni byli slovenští fandové v okolí Werk Areny vidět.

Protože měli ještě dostatek času, procházeli se okolím, nebo využili toho, že v sousední hale zrovna končil trénink finské reprezentace, a naopak Švédů začínal. Mladí hokejisté přecházeli přes parkoviště mezi halami, a to byla pro fanoušky ideální příležitost ke společným fotografiím s hráči, kteří ochotně žadatelům vycházeli vstříc.

Ale zpět k jedinému pátečnímu duelu šampionátu v Třinci. Že se s vítězstvím slovenské reprezentace nad Kazachstánem počítá, to bylo mezi jejich fanoušky cítit. „Vyhrajeme,“ shodovala se například čtveřice z Rimavské Soboty. „Kolik? Pět ku dvěma,“ zněl jeden z konkrétních tipů. Ale to už fanoušci pomalu mířili do tepla haly, a hlavně ti Slovenští pevně věřili ve vítězství svých barev.

Další zprávy z regionu