Třinecké adventní večery začaly, přijďte si zpříjemnit předvánoční čas

Na náměstí Svobody v Třinci v pondělí v podvečer propukly Třinecké adventní večery. Přináší lidem hudbu, zábavu, dobroty i punč na spoustu způsobů.

Adventní večery jsou plné hudby a zábavy. Foto: mr

Třinecké adventní večery potrvají až do 22. prosince. Denně od 15 do 19 hodin se můžete nechat zlákat vůní různých druhů punčů, svařeného vína i netradiční kávy, můžete si zakoupit sladké i slané dobroty nebo zajímavé dárky. Letos poprvé bude „vánoční městečko“ otevřeno i v soboty 15. a 22. 12. již od 10 hodin a navíc ho zpestří bohatý program.

Těšit se můžete na 30 atraktivních, většinou hudebních, vystoupení. První den adventů zahájíme ještě v odvážném stylu – navážeme na čertovské hrátky během Mikuláše a rozjedeme to s čerty Krampusy a kapelou Bartnicky band. Pak už přeladíme do pohodovějších rytmů nejen místních kapel, sborů a talentovaných mladých umělců. Tečku za adventními večery udělá populární bavič a zpěvák Vláďa Hron a chybět nebude ani ohňostroj.

Dětem jsou určena především vystoupení jejich vrstevníků – ať už žáků ZUŠ Třinec, soukromé ZUŠ Tutti Music nebo souborů Wiolinki a Crescendo z Bystřice. Hlavní program je pro ně připraven na sobotu 15. 12., kdy se setkají s kouzelníkem Jirkou Hadašem během Andělských hrátek a kdy se mohou zastavit za živými zvířátky v ohrádce nebo se přímo na nich povozit.

 

Další zprávy z regionu