Třinecké školky dostaly od Refrasilu dezinfekci a ochranné rukavice

Na znovuotevření se v těchto dnech chystají mateřské školy v Třinci. Dárek v podobě dezinfekce a ochranných rukavic od společnosti Refrasil jim proto přijde více než vhod.

Dezinfekční prostředky zamíří do mateřských škol v Třinci. Budou se hodit. Foto: ŠS

Společnost Refrasil darovala městu Třinec 3 000 párů ochranných rukavic, 20 litrů dezinfekce a 30 litrů dezinfekčních gelů a mýdla.

„Jsme rádi, že se v Třinci podařilo zvládnout šíření koronavirové infekce tak, jak se to podařilo. Jsme výrobní město a je důležité, aby lidé chodili do práce a vyráběli. Pokud budou mít naši zaměstnanci, ale samozřejmě nejen ti, jistotu, že se ve školkách o jejich děti dobře a bezpečně postarají, budou moci s větším klidem chodit do práce,“ podotkl ekonomický zástupce ředitele Libor Peterek. Poukázal, že mnoho zaměstnanců Refrasilu je v současné době na ošetřovném doma. „Tím pádem nám chybí ve výrobě. Uvítáme proto, když se situace navrátí k normálu a oni se vrátí do práce,“ doplnil.

To, že je dar v tuto chvíli opravdu vítán a přichází v ten pravý okamžik, potvrdila třinecká primátorka Věra Palkovská. „Jsme za něj moc vděčni, ochranných rukavic není nikdy dost a také dezinfekce se školkám bude nyní více než hodit,“ poznamenala. Jak dále řekla, rodiče mají o otevření mateřských, ale také základních škol zájem. „Rozhodli jsme se je otevřít 25. května. Jednak nám to dovoluje epidemiologická situace ve městě, jednak se tento den otvírají i první stupně základních škol, takže se to hodí,“ argumentovala.

Další zprávy z regionu