Třineckou knihovnou bude znít prvotřídní jazz

Jazzová kapela Ochepovsky Quintet vyráží na jarní turné a jednou ze zastávek bude i Knihovna Třinec. V pátek 8. března od 19 hodin představí v literární kavárně nové písně.

Ochepovsky Quintet se představí v třinecké knihovně. Foto: archiv kapely

Kromě perfektních muzikantských výkonů bude prostorem znít i hlas slovenské zpěvačky Kristíny Mihaľové.  „Koncerty u nás v knihovně moc často nepořádáme, ale když už se tak stane, snažíme se nabídnout opravdu výjimečný zážitek. Proto se často a rádi spojujeme s Magdalenou Samkovou, třineckou rodačkou, která zastupuje české i zahraniční kapely koncertující u nás i v zahraničí. Ochepovsky Quintet je jednou z takových kapel,“ říká Jan Delong z Knihovny Třinec.

Ochepovsky Quintet je progresivní kapela skladatele a kytaristy Igora Ochepovského. Igor je původem z Ruska, už osm let žije v Praze. Před třemi lety založil ambiciózní kapelu Ochepovsky. Debutová deska I’m The Wind vyšla na jaře 2016 a okamžitě získala spoustu pozitivních ohlasů v médiích i v hudební komunitě. Český rozhlas jazz díky tomuto debutu o kapele píše jako o největším objevu posledních let. Kapela mísí prvky jazzu, neo-soul, ale i vážné hudby a elektroniky a je známá svým ojedinělým eklektickým zvukem, kterým protkává energická vystoupení.

Na jaře 2019 vychází nové Live EP, které na rozdíl od prvního CD obsahuje většinu zpívaných songů v podání mladé slovenské výjimečné zpěvačky Kristíny Mihaľové.

Další zprávy z regionu