Třinecký lesopark se v neděli promění v Pohádkový les

V třineckém lesoparku se bude v neděli 16. června konat tradiční akce pro celé rodiny, Pohádkový les. Třinečtí knihovníci chystají osm pohádkových zastavení a bohatý doprovodný program. 

Pohádkový les bude letos plný novinek. Foto: archiv

Podtitulem jedenáctého Pohádkového lesa je moderní pohádka. „I když je Pohádkový les už tradiční událost, tak pořád se nějakým způsobem proměňuje, vyvíjí a snažíme se ho rodinám zatraktivnit. Letos to třeba bude i díky doprovodnému programu v prostoru startu a cíle, kde poprvé veřejnosti představíme naše nové technologické hračky,“ říká ředitelka Knihovny Třinec Martina Wolna.

Kromě technologického stanu bude v prostoru před třineckým minigolfem malování na obličej, fotobudka, prodejní stánek s knihami, obří desková hra Těšínské GO nebo soutěže pro tatínky, kteří budou slavit Den otců. Hlavním programem bude ale procházka Pohádkovým lesem, která letos bude obsahovat osm zastavení, na kterých potkají děti například lichožrouty, postavy z Kouzelné baterky nebo Pampe a Šink.

11 ročník Pohádkového lesa je specifický i tím, že se na něm podílí nejen desítky dobrovolníků, ale také organizace, se kterými knihovna dlouhodobě spolupracuje. „Máme radost z toho, že se z Pohádkového lesa stává komunitní akce a že nám s ní letos pomáhá MajDay, třinecká ZUŠ a díky spolupráci s PZKO v lese uslyšíme i polštinu,“ dodává Martina Wolna.

Pohádkový les se koná v neděli 16. června od 14 do 17 hodin v třineckém lesoparku. Start i cíl pohádkové trasy je u Minigolfu a Lanáčku v areálu STaRS.

Další zprávy z regionu