Třinecký magistrát získal platinové ocenění

Začátek roku se zatím Třinci více než vydařil. Místní magistrát získal platinové ocenění v projektu Nejlepší úřad České republiky za rok 2019.

Třinecký magistrát pomůže lidem, kteří si chtějí vylepšit bydlení. Foto: archiv

Magistrát města Třince počátkem ledna získal platinové ocenění v projektu Dobrý úřad za rok 2019. Na nejvyšší příčku ho v celostátní anketě svými hlasy posunuli občané.

Hodnocení úřadů organizuje Akademie nevšedního vzdělání, správce projektu Dobrý úřad. „Naší hlavní prioritou je, aby v Třinci žili spokojení občané. Aby to fungovalo, musí být přívětivá a vstřícná radnice, která pomáhá a radí. A právě toto je našim dlouhodobým cílem,“ řekla primátorka Třince Věra Palkovská. Vítězství v celostátní anketě je pro ni pohlazením a zároveň i povzbuzením, že je úřad na dobré cestě. „Zároveň samozřejmě neusneme na obláčku. Pořád je co zlepšovat, co zdokonalovat,“ usmála se primátorka s tím, že jednou z velkých výzev k řešení je nyní parkování ve městě.

Třinecký magistrát je do projektu Dobrý úřad zapojen od roku 2016 a jeho prostřednictvím získává konstruktivní zpětnou vazbu od občanů – klientů. V rámci projektu Dobrý úřad je v jednotlivých kancelářích magistrátu rozmístěno zhruba 80 stojánků s kartičkami, do nichž mohou lidé vyplnit svou e-mailovou adresu a odbor, který navštívili. Vyplněné karty mohou vhodit do jednoho ze dvou boxů, které najdou ve vestibulech u hlavního i zadního vchodu do budovy. Prostřednictvím elektronického dotazníku pak mohou zhodnotit práci odboru, který navštívili.

Třinecká radnice navázala na úspěchy předchozích let, kdy se třikrát umístila v tomto hodnocení na stříbrné příčce v rámci Moravskoslezského kraje a posunula pomyslnou laťku ještě výš. Letošní platinové ocenění je dosud nejvyšším dosaženým výsledkem.

„Občané u nás mnohdy vyřizují záležitosti komplikované, nepříjemné a legislativa se zdá velmi záludná. Chceme, aby se zde občan cítil při vyřizování dobře, nepociťoval bariéry, takže nás zajímá jeho názor – jak se úředník choval, jak byl srozumitelný, vstřícný, ochotný, zdvořilý, jaká byla rychlost vyřízení, jak vnímá odbornost úředníka, ale zajímá nás např. i jak vnímá prostředí kanceláře. Výsledek je pro nás důkazem, že úředníci magistrátu odvádějí svou práci na výbornou, že berou svou práci vážně a zodpovědně. Zpětná vazba od klientů je pro nás velmi důležitá mj. pro zkvalitňování práce našich zaměstnanců, a proto budeme rádi, když se s námi budou o své názory i nadále dělit,“ dodala tajemnice Magistrátu města Třince Jana Fojcik Gawlasová.

Krom platinového ocenění získal Třinec i další medaili, a to certifikát kvality projektu Smart city, který vydává Asociace krajů České republiky pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Další zprávy z regionu