Třinečtí florbalisté jdou příkladem, darovali krev

Sportují, a navíc i pomáhají druhým v nouzi. Takoví jsou hráči třineckého florbalového týmu FbC Ossiko, kteří včera přišli darovat krev do Nemocnice Třinec.

Sportovci jdou příkladem. Ukazují svým vrstevníkům, že pomáhat může každý. Foto: nemocnice

Florbalový klub pravidelné návštěvy Hematologicko-transfúzního oddělení Nemocnice Třinec organizuje již několik let. Vedení týmu se stále snaží vyburcovat odvážné hráče, aby přišli podpořit správnou věc.

K odběru v pátek dorazilo 10 florbalistů, z toho šest prvodárců. „Rád bych pomohl druhým, a proto jsem se rozhodl připojit se ke spoluhráčům našeho týmu,“ sdělil obránce Filip Sikora. „I když je to pro mě novinka, pevně věřím, že tato návštěva není má poslední. Rád se stanu pravidelným dárcem a budu se snažit namotivovat další sportovce k takovýmto dobročinným skutkům,“ dodal Sikora.

Mladí florbalisté přišli statečně darovat krev. Foto: nemocnice

„Jsme mile překvapeni, že pět ze šesti dnešních prvodárců má krevní skupinu 0. Právě tato skupina, společně se skupinou A, je velmi potřebná a v současné době máme této krve nedostatek,“ uvedla tisková mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková. Dodala, že nemocnice děkuje všem zúčastněným za darování nejvzácnější tekutiny a přeje florbalovému týmu FbC Ossiko Třinec hodně úspěchů do nové sezóny.

Další zprávy z regionu