Třinečtí oslaví Den Země a zároveň zbaví město nevzhledných odpadků

Den Země se bude v Třinci slavit v pátek 20. dubna od 8 do 13 hodin na náměstí Svobody. Tentýž den také mohou lidé nafasovat na městě plastové pytle a vydat se na úklid společných prostor. 

Uklízet se bude všude. Stačí se rozhlédnout po svém okolí. Foto: archiv redakce

Pro děti bude na náměstí Svobody připraveno mobilní planetárium. Místní spolek ochránců přírody Carpathia představí velké šelmy Beskyd. „Děti budou mít možnost se seznámit s živými dravými ptáky, včelaři představí život včel a nebudou chybět ani živé ryby. Zasoutěžíme si se společností Ecobat na téma zpětný odběr baterií.  Příchozí se mohou těšit i na tvořivé dílničky,“ zve k návštěvě mluvčí města Šárka Szlaourová.  Vstupné je dobrovolné, v podobě malé použité hračky, která poputuje dětem na Ukrajinu.

Ve stejný den se Třinec zapojí do dobrovolnické akce Ukliďme svět, ukliďme Česko! Do úklidu se mohou zapojit všichni, kterým není stav naší přírody a našeho města lhostejný. Stačí si vytipovat místo, které by stálo za to uklidit, a vrhnout se do práce. Plastové pytle si lidé mohou vyzvednout na odboru životního prostředí třinecké radnice v kanceláři 113. Po ukončení akce město zajistí odvoz odpadu z dohodnutého místa.

Pracovní rukavice si nasadí i vedení města, které vyrazí uklízet některá veřejná prostranství v centru města. Přidají se k nim i zaměstnanci městského úřadu. „Čistota každého města je vizitkou jeho obyvatel. Třinec je přece naše město a na nás všech záleží, jak ulice města vypadají. Tak pojďte do toho s námi a pomozme společně Třinci k jarní očistě,“ vyzvala k úklidu starostka Věra Palkovská.

Další zprávy z regionu