Třinečtí rozhodnou, kam se bude město ubírat dál

Obyvatelé hutnické metropole mají unikátní možnost ovlivnit, kudy se bude jejich město dál ubírat. Stačí vyplnit dotazník, který poslouží k vzniku strategického plánu pod značkou Fajny Třinec 2030+. Nezabere to více než 15 minut.

Dotazník jde vyplnit i v mobilu. Jednoduše a rychle. Foto: mr

„Strategický plán má za cíl stanovit priority a určit směr, kterým Třinec v budoucnu půjde. Právě proto nás velmi zajímá názor všech obyvatel na to, jak město sami vnímají, jak by mělo vypadat v budoucnu, jaké jsou jeho silné stránky a na rozvoj jakých oblastí by se mělo primárně zaměřit,“ vysvětlila primátorka Třince Věra Palkovská.

Zájemci mohou dotazník vyplnit až do 15. ledna příštího roku. Odkaz na něj najdou na webu města, na portále Fajny Třinec nebo v mobilní aplikaci Třinec v mobilu v rubrice Ankety.

Na strategický plán dohlíží zastupitel a předseda Výboru pro strategický rozvoj města Adam Kurzok. „Naše město potřebuje vizi, avšak ne na rok, ale na další desítky let. Prošli jsme si za posledních 20 let velkým rozvojem, říkám tomu infrastrukturní rozvoj – proměnila se náměstí, máme lepší cesty, obchvat, průmyslovou zónu a podobně. Svět se ale nezastaví a je třeba uvažovat o další budoucnosti města. I proto jsme se jako zastupitelé shodli, že by bylo fajn dát dohromady strategický plán Třince na rok 2030 a dále,“ vysvětlil Adam Kurzok.

Jeho cílem je, aby se do tvorby zapojilo co možná nejvíce lidí. Jedině tak potom bude odrážet skutečná přání těch, kteří zde bydlí, vychovávají děti a plánují zde prožít kus nebo i celý život.

Další zprávy z regionu