Tunel na papíře blokuje stavby

Nalajnováno je to zcela jasně. V územních plánech obcí na Jablunkovsku je už roky vymezen koridor prodloužení silnice od kruhového objezdu v jablunkovské části Městská Lomná s podjezdem pod železniční tratí v Bocanovicích.

Zde územní plán počítá s novou silnicí. Foto: tm

Tato stavba přitom není součástí koncepce dopravy v kraji. Některým obcím však komplikuje rozvoj.

Překvapení nad touto stavbou neskrýval první muž Jablunkova Jiří Hamrozi. „To je poprvé, co o tom slyším. Netuším, co pozitivního by to přineslo,“ zamyslel se starosta, který ví, že problém se stavební uzávěrou má Dolní a Horní Lomná kvůli přehradě. „Ač všichni vědí, že nebude. Podobné problémy mohou nastat při nereálné stavbě Dunaj-Odra-Labe. Je jasné, že nikdy nebude, ale rozvoj v daných místech bude zastaven,“ pokračoval.

Vymezený koridor v územním plánu nedávno způsobil vrásky na čele vedení Dolní Lomné, které řešilo odkanalizování zdejší lokality Závodí. „Měli jsme vytipované ideální místo pro kořenovou čistírnu odpadních vod , která byla jednou z variant odkanalizování lokality Závodí. Ale kvůli územnímu plánu jsme od myšlenky museli odstoupit. Nepustila nás plánovaná stavba silnice,“ řekla starostka Dolní Lomné Renata Pavlinová.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu