U nádraží je hotovo

Ještě několik kosmetických úprav a v Bystřici si mohou říct: Doděláno. Několikaleté úsilí je minulostí a přednádražní prostor ukazuje nejen místním, ale i návštěvníkům vlídnou tvář největší obce v České republice.

Opravené místo nyní ladí s nádražím. Foto: ba

Půlroční omezený provoz v lokalitě je ten tam. Odměnou zejména zdejším obyvatelům je reprezentační vstup do obce od vlakového nádraží.

„Povedlo se! Výsledkem je obnova stávající dešťové kanalizace plus 150 metrů nové. Máme novou příjezdovou silnici s širokými chodníky po obou stranách, autobusy se otáčejí na novém obratišti,“ začal starosta obce Roman Wróbel.

Novinkou je i 17 parkovacích míst, nové veřejné osvětlení, nástupiště na autobusy včetně zastávky. „Cyklisté určitě ocení přístřešek pro kola, který bude doplněn servisním panelem pro jednoduché opravy a přibude i klasická nabíjecí stanice pro elektrokola. Pořídíme i vícefunkční hustilku,“ doplnil starosta. K novým podzemním kontejnerům na tříděný odpad byly instalovány odpadkové koše. „Na první pohled zaujmou odpočinkové lavice v netradičním řešení, které stylově ladí s budovou nádraží, což byl i záměr. Chtěli jsme, ať vše zapadá do sebe,“ vysvětlil Wróbel.

Co se zeleně týče, bude dosázena během jarních měsíců, a to včetně květné louky. Střechy všech nových objektů jsou rovněž zelené. Lákadlem nejen pro děti budou i nášlapné chodníky z kamene.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu