U Požárníka v Nýdku se dveře netrhnou

Nebývale velký zájem mají obyvatelé Nýdku o výletiště Požárník, které obec loni kompletně zrekonstruovala. Svatby, rodinné oslavy či třeba rozlučky se svobodou si však lidé musí objednat zavčasu. Je totiž plno.

Výletiště si lidé velmi rychle oblíbili. Má totiž moderní zázemí a je v krásném prostředí. Foto: mr

Výletiště v Nýdku má sál s kuchyňkou, venkovní posezení s grilem a je v přírodním prostředí. Už v minulosti zde místní obyvatelé slavili ledacos. Nyní mají o zrekonstruované prostory zájem o to větší. „Dohodli jsme se se zastupiteli, že místní lidé budou mít, co se týče rezervace objektu, přednost. Do konce listopadu si budou moci zamlouvat termíny na příští rok. Pokud nějaké zbydou, nabídneme je i zájemcům přespolním. To samé platí i pro místní spolky, které zde chtějí pořádat své akce,“ poukázal starosta Nýdku Marek Hota.

O tom, že je o výletiště velký zájem, svědčí fakt, že od dubna až po polovinu října není volný jediný víkend. „Prostory si mohou pronajímat lidé pro své soukromé akce a oslavy, ale třeba i školy nebo firmy. Máme totiž k dispozici i dataprojektor, takže je to ideální místo třeba pro různá školení,“ doporučil starosta.

Volné termíny, ceník i podmínky nájmu Požárníku najdou lidé na webu obce.

I obec na místě plánuje různé akce. Například 27. května zde uspořádá Gulášfest, v září pozve občany na Den obce Nýdek.

Další zprávy z regionu