U požáru dvojdomku v Třinci se zranil člověk

Zranění jednoho člověka a  škodu ve výši 250 tisíc korun způsobil pondělní požár dvojdomku v Třinci ve Starém Městě. Na místě neštěstí byly i dvě děti. Těm se ale naštěstí nic nestalo.

Hasiči bojovali s požárem dvojdomku zhruba dvě hodiny. Foto: HZS MSK

Hasiči se o plamenech dozvěděli v pondělí 9. listopadu deset minut před šestnáctou hodinou. K zásahu vyrazily ihned profesionální jednotky z Třince a dobráci z Bystřice a Gutů. „Když dojeli na místo, poskytli předlékařskou první pomoc jednomu člověku, který se nadýchal zplodin hoření a utrpěl popáleniny. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby jej předali do jejich péče,“ přiblížil mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Z druhé části zasaženého dvojdomku jednotky evakuovaly další dva lidi a také psa. „Plameny se z hořící poloviny domu začaly šířit i na střechu objektu, vnitřní prostor byl požárem zcela zasažen,“ pokračoval mluvčí.

Hasiči se museli vybavit dýchací technikou a termokamerou. Požár se jim podařilo lokalizovat za necelou hodinu od příjezdu na místo. Přibližně další hodinu jim zabralo rozebírání konstrukcí a dohašování skrytých ohnisek.

Na místě požáru byly i dvě děti, které neutrpěly žádné zranění. Hasiči jim věnovali na uklidnění plyšové hračky. Ty s sebou pro podobné situace vozí ve svých cisternách.

„Vyšetřovatel předběžně odhadl výši způsobené škody na čtvrt milionu korun, příčina vzniku požáru je v šetření,“ doplnil informaci Jakub Kozák a dodal, že na místě zásahu zůstala až do půlnoci jednotka dobrovolných hasičů z Gutů, aby na místo dohlédla.

Další zprávy z regionu