Údajný americký voják připravil ženu o úspory

Důvěřivá žena z Třinecka nejspíše naletěla dalšímu podvodníkovi, který se vydával za amerického vojáka. Poslala mu velkou částku peněz. Muž jí totiž sliboval, že se chce usadit a mít vztah.

Na konci letošního března zatím neznámý pachatel vystupující pod identitou amerického vojáka sloužícího v Sýrii kontaktoval prostřednictvím emailové schránky osmatřicetiletou ženu z Třinecka. „V průběhu několikadenní emailové komunikace jí sdělil, že by rád po ukončení vojenské služby navázal přátelský vztah se ženou a že by potřeboval pomoc. Ženu poprosil o zaslání její adresy, na kterou by zaslal balík s finanční částkou,“ líčila policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Důvěřivá žena mu nejdříve poskytla svou adresu. Následně na jeho další prosby o pomoc v souvislosti se zadržením balíku v zahraničí mu ale navíc zaslala také větší finanční obnos. Dosahoval částky 300 tisíc korun. „Dotyčná celou událost na policii oznámila až po tom, co jí údajný americký voják žádal o zaslání dalšího nemalého finančního obnosu. Policisté v tuto chvíli prověřují veškeré okolnosti související se zjištěním identity osoby pachatele,“ upřesnila mluvčí.

V případě zjištění pachatele tohoto podvodného jednání jej čeká trest odnětí svobody v délce trvání až na osm let.

Další zprávy z regionu