Úpravy Nádražní se místním nelíbí. Podepisují petici

Rozsáhlá modernizace Nádražní ulice v Českém Těšíně se mnohým občanům města nelíbí. Svou nevoli se rozhodli vyjádřit peticí, kterou do včerejška podepsalo přes 550 lidí. Vedení města s jejich výtkami nesouhlasí.

Někteří lidé si přejí, aby původní dlažba zůstala na Nádražní ulici. Foto: ba

Sotva rekonstrukce Nádražní ulice, která je součástí projektu Po stopách těšínské tramvaje – rozvoj přeshraniční turistiky, začala nabírat na obrátkách, narazila na odpůrce. A není jich zrovna málo.

Místním, a nejen jim, se nelíbí například vykácení zeleně včetně magnólií, odstranění a odvoz dlažební žulové kostky ze světlé, potažmo červené žuly. Radnici vytýkají nedostatečnou komunikaci týkající se příprav, průběhu, etapizace a konečné podoby ulice, která se má proměnit v bulvár.

„K vytvoření petice nás přiměly okolnosti kolem realizace projektu na Nádražní ulici, kterou vedení města balilo do hávu nejasné komunikace a prezentace na veřejnosti,“ řekla jedna z iniciátorek petice Kateřina Krainová-Byrtusová. Jak dále uvedla, velmi si přeje, aby se občané města více zajímali o dění v Českém Těšíně a měli možnost podílet se svým vlastním názorem na investicích už při jejich plánování, nikoliv až v době realizace.

Podpisem petice občané Českého Těšína požadují zachování magnólií, které jsou pro město charakteristické, naproti vlakovému nádraží, ponechání dlažebních kostek na současném místě a také vytvoření uceleného webového portálu a veřejně přístupného informačního místa, kde by občané mohli získat všechny informace o průběhu prací.

 Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku. 

Další zprávy z regionu