Usilují o Vesnici roku

V loňském roce reprezentoval náš region v soutěži Vesnice roku pouze Hrádek, který nakonec získal v celorepublikovém měřítku druhé místo. Letos se do soutěže od nás přihlásilo hned pět obcí.

Vloni v soutěži uspěl Hrádek. Ilustrační foto: obec

Vloni na celokrajském poli soutěžilo o Vesnici roku pouze šest obcí, letos je to 18. K nim se řadí i Bukovec, Hnojník, Smilovice, Střítěž a Vělopolí. A jakými ambicemi do klání některé z nich jdou?

Podle starostky Hnojníku Dagmar Malíkové je silnou stránkou obce zajímavý společenský život místních obyvatel, spolků a sdružení, obou základních škol s důrazem na dodržování tradic a hodnot jejich obce.

„Pozornost si rovněž zaslouží stavby, jako je výstavba nové splaškové kanalizace a ČOV, rekonstrukce dětského hřiště a obnova kulturní památky – zámek Hnojník v dobrovolné kategorii soutěže – Zlatá cihla,“ doplnila starostka Hnojníku.

Podobně jsou na tom ve Stříteži. „Myslím, že naší silnou stránkou je spolupráce obce se spolky a celkově spolková činnost a společenský život ve Stříteži. Co se týká občanské vybavenosti, tam bychom se samozřejmě chtěli pochlubit naším novým domem pro seniory,“ pověděla starostka Stříteže Michaela Porvisová.

V Bukovci berou přihlášku jako poděkování všem, kteří se podíleli a podílí na zlepšení kvality života v obci. „Spousty věcí, projektů se povedlo. A na tom jsme se shodli všichni zastupitelé. Cíl? Pokus o získání jedné ze stuh nebo diplomu,“ shrnula starostka Bukovce Monika Czepczorová.

Další zprávy z regionu