Uznávaný fotograf vystavuje v muzeu

Nálož dramatických scén, nevšedních póz a nespoutaných emocí, to jsou snímky, které dokáže vykouzlit talentovaný Mario Sikora. Jeho výstava v Muzeu Třineckých železáren a města Třince potrvá až do poloviny listopadu.

Mario Sikora si nenechal ujít svou vernisáž. Foto: PM

Mladý fotograf po řadě světových výstav nezanevřel ani na svou domovinu a svůj nezaměnitelný pohled na svět skrze hledáček fotoaparátu prezentuje právě nyní v galerii Muzea Třineckých železáren a města Třince.

„Dělám v Třinci výstavy rád. Mám tady spoustu známých, přátel, rodinu a ty nechci opomenout,“ řekl Mario Sikora, který jinak dobývá výstavní síně po celé Evropě i ve světě. Snímky třineckého rodáka ukáží nejen ženskou krásu. Toto, ač prioritní téma, pouze podtrhává propracovanost tvorby, která si hraje se světlem, stínem, křivkami a atmosférou.

Většina vystavených snímků vznikla v Praze, ale nebyl by to třinecký patriot, kdyby jedna z nejprovokativnějších fotografií nevznikla přímo v hutnickém městě.

Návštěvníci Galerie na schodech mají jedinečnou možnost vidět tvorbu, která se následně přesune do prestižních výstavních síní. Cyklus, který je k vidění v Třinci, poputuje v příštím roce do Jindřichova Hradce, konkrétně do Muzea fotografie a obrazových umění, největší fotografické galerie v Česku.

„Bude zde až 300 fotografií, půjde tedy o největší projekt, na kterém jsem kdy pracoval. Bude to jakýsi průřez od okamžiku, jak fotografie vznikají, až po výsledné dílo,“ přibližuje autor, který ve své tvorbě neponechává nic náhodě. Nejenže plní roli fotografa, většinu z projektů sám produkuje, tedy stará se o výběr místa focení, modelek, jejich styling, dokonce spoluvytváří návrhy šatů.

Další zprávy z regionu