V Bukovci se pustili do stavby dvou cest a další opravují

Nových příjezdových komunikací se letos dočkají obyvatelé bukoveckých lokalit Nad Borem a Na Břehu. Obec zároveň opravuje silnici vedoucí do centra Bukovce.

Nová cesta vznikne v lokalitě nad Borem. Foto: ba

Průběžná obnova a rozšiřování obecních cest je jedním z úkolů, které systematicky realizuje vedení Bukovce. „Spousta silnic v naší obci volá po opravě. Každoročně připravujeme projekty a podáváme žádosti o dotace. Vloni jsme se obrátili s žádostí na ministerstvo pro místní rozvoj,“ sdělila starostka Bukovce Monika Czepczorová.

Obec hodlá do konce srpna postavit dvě nové cesty. První do lokality Nad Borem, kde vyrůstají nové rodinné domy. Úvozovou cestu tady nahradí silnice s asfaltovým povrchem. Druhou komunikaci se živičným povrchem obec postaví v lokalitě Na Břehu poblíž Křížové, i tam přibývají nové rodinné domy.

„Se zastupiteli jsme se rozhodli, že soutěžit budeme už na konci loňského roku. Bylo to dobré rozhodnutí, protože rozdíl mezi nejdražší a nejlevnější nabídkou činil 1,2 milionu korun,“ prozradila Czepczorová. Stavba zmíněných silnic vyjde přibližně na čtyři miliony.

Bukovečtí letos začali s opravou silnice, která vede od Křížové středem obce až na konečnou.

Další zprávy z regionu