V Bukovci začala výstavba zbrojnice

Se stavbou nové hasičské zbrojnice v sousedství sportovního areálu Kempaland začali koncem června v Bukovci. Pozemek, na kterém hasičárna vyroste, a také základní kámen posvětil jablunkovský farář Alfréd Volný.

Pozemek posvětil jablunkovský farář Alfréd Volný. Foto: SC

Bukovečtí původně zvažovali rekonstrukci stávající hasičárny, která se nachází prakticky v centru obce. „Budovu bychom museli rozebrat, rozšířit a také zvýšit. Stalo by se tak buď na úkor vedlejší silnice vedoucí kolem zbrojnice, nebo zahrady na sousedním pozemku, s čímž jeho majitelé nesouhlasili. Ani jedna varianta se nám nezamlouvala, proto jsme hledali odpovídající lokalitu,“ vysvětlila starostka Bukovce Monika Czepczorová.

Hasičská zbrojnice, která by měla sloužit místním hasičům už v příštím roce, vyroste u krajské silnice v sousedství parkoviště u sportovního areálu Kempaland. „Zbrojnice svým vzhledem dokonale zapadne do okolní zástavby v této lokalitě. V úvahu přicházel ještě jeden obecní pozemek, ale museli bychom provést finančně velmi nákladnou přeložku vysokého napětí,“ podotkla Czepczorová.

Nová hasičská zbrojnice bude stát přibližně 13 milionů korun. Obec na ni získala dotaci 4,5 milionu korun z ministerstva vnitra, částkou 2,25 milionu korun Bukovci přispěl Moravskoslezský kraj.

Ve stávající budově hasičské zbrojnice v budoucnu najde své zázemí technická četa. Momentálně sídlí v obecní budově, která půjde k zemi. Na jejím místě i na sousedním pozemku Bukovečtí plánují vytvořit náves s parkovištěm a zelenou plochou.

Další zprávy z regionu