V centru Třince hořelo, plameny zničily dům v demolici

Obyvatele centra Třince vyděsil v noci ze středy na čtvrtek požár. Hořelo v prázdném objektu na ulici Jablunkovská. Dlouhodobě ho využívali pro přespávání lidé bez domova.

Budovu v demolici ještě více poškodil rozsáhlý požár. Foto: mr

Byla noc, krátce po půlnoci. Paní Renata B. z Třince chtěla jít spát, když si všimla, že venku blikají nějaká světla. „Podívala jsem se z okna, a to už jsem viděla i ostrou červenou zář a hasiče. Vůbec jsem neslyšela houkat sirény. Hned mi bylo jasné, kde asi hoří. Není divu, to místo bylo vybydlené a všeobecně se o něm ví, že tam přebývají bezdomovci a možná i feťáci,“ vylíčila třinecká rodačka.

Její odhad byl správný, skutečně hořel objekt na ulici Jablunkovská. „Na místo jsme dorazili přibližně dvacet minut po půlnoci. Budova už byla celá v plamenech a v tu chvíli se propadla její střecha. Dostat plameny pod kontrolu a uhasit je nám pomáhali ještě profesionální hasiči z Českého Těšína a dobrovolní hasiči z Gutů, Bystřice a Jablunkova,“ popsal situaci velitel stanice třineckých hasičů Bohdan Sikora.

Jak dále řekl, plameny hasiči zvládli uhasit během chvíle, objekt ale dohašovali až do šesté hodiny ranní. „Naštěstí v domě nikdo nebyl a ani škoda není, protože šlo o objekt, který je veden jako demolice. Každopádně je celá událost nyní v šetření,“ doplnil Bohdan Sikora.

Více podrobností najdete příští týden v Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu