V hlavní roli byl opět třinecký zastupitel

Zatímco zkraje roku přivítalo vedení města a nemocnice prvního občánka Třince Petříka Macoszka, několik dnů poté se ukázalo, že prvenství mu vlastně nepatří. „Odejmula“ mu ho holčička Ella, která se narodila v ostravské fakultní nemocnici, a to hned první den v roce.

Prvním občánkem Třince je ve skutečnosti holčička Ella. Foto: rodiče

Petříka navštívila primátorka Věra Palkovská. Spolu s ředitelem nemocnice Jiřím Veverkou mu předala velkého plyšového medvěda, a také pamětní stříbrný tolar, který budou první občánci hutnické metropole dostávat každý rok. Pár dní nato ale přišla na třineckou radnici překvapivá zpráva. Prvním občánkem Třince není Petřík, ale malá Ella.

Pikantní na tom všem je, že jejím otcem je zastupitel Třince a ředitel Základní umělecké školy Jiří Zabystrzan.  Před rokem přitom patřilo toto krásné otcovské vítězství radnímu Vojtěchu Dohnalovi.

A co k tomu s velkou mírou nadsázky řekla primátorka města Věra Palkovská?: „Zvyšování porodnosti a počtu obyvatel řeší většina měst a regionů. Svou vlastní a úspěšnou cestou, zdá se, jdou zastupitelé Třince. Ti se snaží motivovat spoluobčany konkrétními činy a vlastním příkladem. Kdo ze zastupitelů našeho města naváže na tuto tradici? Nebo že by to byla příští rok 1. ledna 2023 naše zastupitelka?“

Další zprávy z regionu