V Hrádku hledají místo pro další žáky

Na jedné straně radost, na druhé starost. Hrádecké těší, že v obci přibývá dětí. Ale zároveň musí řešit otázku tenčících se kapacit obou zdejších základních škol.

I česká škola v Hrádku se má dočkat rekonstrukce podkroví. Foto: tm

První krok v tomto směru učinili zdejší radní. „Rozhodli jsme, že si obec nehá zpracovat studii proveditelnosti využití půdních prostor v obou základních školách – české i polské,“ řekl hrádecký starosta Robert Borski. Podle něj byl u polské školy i další důvod. „Na střeše se začíná podepisovat zub času a rekonstrukci se tak jak tak nevyhneme. Proto bychom opravu střechy spojili s přestavbou podkroví. Získali bychom jednu dvě třídy, nebo družinu. Ještě uvidíme, jaké budou možnosti,“ pokračoval starosta.

Podle prvního muže Hrádku se firma, která studii bude dělat, už byla v obou školních zařízeních podívat. Podle ní jsou opravy v případě polské školy schůdné. Hůř je na tom česká škola. „Tamní půdní prostory jsou z hlediska realizace vestavby tvrdým oříškem. Je to dáno i tím, že podlahy nejsou ve stejných úrovních. Je to důsledek různých přístaveb, kterých se stavba z roku 1926 za desítky let dočkala,“ nastínil starosta a zmínil, že v současné době je vše na samém začátku a v obci ani netuší, na kolik by případné stavební práce vyšly.

Další zprávy z regionu