V Hrádku rozjeli akci tělocvična

Dětem z obou hrádeckých škol se blýská na lepší časy. Obec učinila další krok k nové tělocvičně. Tu sice bude moci využívat i široká veřejnost, primárně má ale sloužit školákům.

Workoutové hřiště vznikne v sousedství sportovní haly. Il. foto: th

Na začátku rozhodování bylo šest variant, jak by mohla tělocvična vypadat. „Z nich jsme vybrali dvě. Na podzim uspořádáme besedu s občany, kteří ze dvou vizualizací vyberou tu vítěznou,“ podotkl starosta Hrádku Robert Borski.

Připomenul, že původně měla obec v plánu vybudovat daleko větší sportoviště, jen o trochu menší než v nedalekém Návsí. „Nakonec jsme se rozhodli ubrat z ambicí a přiblížíme se více tělocvičně v Bukovci, ovšem s tím, že my chceme mít vevnitř i malou tribunu, což nám tamní starostka doporučila. Má být zhruba pro padesát diváků. Cílem ovšem je, aby měly děti tělocvičnu co nejdříve,“ zdůraznil starosta.

Původně plánovaná větší sportovní hala by vyšla na 120 milionů korun. Nynější varianta má stát zhruba 50 milionů. Obec ale musí pamatovat i na parkoviště před ní. „Na začátku příštího roku bychom měli mít hotový projekt včetně stavebního povolení. To sice máme, ale pro původní stavbu. Pak nás čeká to nejnáročnější, a sice shánění peněz, tedy hledání vhodného dotačního titulu. Bez něj to nepůjde,“ doplnil Robert Borski.

Další zprávy z regionu