V Košařiskách přivítali občánky

V letech 2021 a 2022 se v Košařiskách narodilo sedm dětí, a právě ty včera vedení obce slavnostně přivítalo mezi své nejmladší občany. Z kapacitních důvodů akce proběhla v místní základní škole.

V Košařiskách se v průběhu posledních dvou let narodilo 7 dětí. V úterý 14. března je vedení obce slavnostně přivítalo. Foto: mc

„Vítání občánků organizujeme co dva roky, kontinuitu nám však překazil covid. Jsem tedy velmi rád, že se k naší tradici vracíme a ke všemu v tak hojném počtu. Průměrně se u nás rodilo 1,5 dítěte ročně, v posledních dvou letech nám ale čísla hezky rostou,“ těší starostu Košařisk Januše Klimka, který měl na akci dvojí roli, a to starosty i dědečka.

Mezi nejvýznamnějšími hosty bylo pět hochů a dvě holčičky. Nejmladší Terezka se narodila v prosinci minulého roku.

„Držíte v náručí to nejcennější, co může být dvěma lidem dáno. Dar života. Krásný a velice křehký,“ poukázal v úvodu místostarosta obce Daniel Mazur a dodal: „S příchodem vašeho dítěte přibyl do naší společnosti nový občan. Jsou to budoucí inženýři, řemeslníci, učitelky, možná i zastupitelé. Budoucnost naší obce. Je pro mě velkou ctí je dnes slavnostně přivítat.“

Zpestřením programu bylo recitační a hudební vystoupení místních žáků, rodiče se pak mohli se svým dítkem či širší rodinou vyfotografovat u stoleté dřevěné kolébky, která je rodinnou památkou starosty obce. Nechyběly ani dárky a květiny pro maminky.

Další zprávy z regionu