V Olze se smočilo přes sedm desítek otužilců

Více než sedm desítek otužilců našlo v sobě kuráž, aby se dnes před polednem v rámci pátého Smočení se v Olze ponořili do chladné vody. Společné koupání poblíž restaurace Zobawa v Třinci mělo dobročinný podtext. Dobrovolné příspěvky půjdou na pomoc 14 dětem ze sociálně slabších rodin na Třinecku.

Otužilci si dali dostaveníčko v Třinci poblíž Zobawy. Foto: ba

Do Třince se sjeli otužilci z Karviné, Havířova, Hrčavy, a dokonce i ze Slovenska. Teplota vzduchu i vody byla relativně příznivá, tudíž někteří jedinci vydrželi v řece několik minut v kuse. Někteří dnes absolvovali premiéru. Drtivá většina z nich má v plánu absolvovat další ponory – na Štědrý den, na Silvestra či na svátek Tří králů. „Jsem tady díky kamarádovi. Bylo to příjemné a určitě do toho půjdu znovu,“ přislíbil Vojtěch Byrtus z Hrádku.

Z koupání v Olši pod mostem u restaurace Zobawa v Třinci se pozvolna stává tradice. „Smočení se v Olze byl náš nápad, vymysleli jsme je s kamarády v hospodě, prostě z hecu. Poprvé nás bylo šest,“ zavzpomínal iniciátor akce David Janik. „Dnes nás vlezlo do vody přes sedmdesát, tento počet předčil veškerá naše očekávání,“ přiznal.

Více se dočtete v příštím vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu