V Písečné chtějí chodník až za katastr

Linkové autobusy projíždějící celou Písečnou mají konečnou jen několik metrů za hranicí katastru – už v Jablunkově. Písečná chce vystavět chodník k této točně, součástí má být také dopravní značení na tomto místě. První krokem jsou odkupy pozemků včetně toho na jablunkovské straně.

Točna autobusů je již na katastru Jablunkova. Foto: tm

V Písečné cílí na bezpečnost chodců a chtějí prodloužit chodník jdoucí obcí o několik desítek metrů. Konkrétně kolem hlavní silnice směrem k točně autobusů. „Obec získala na zpracování projektové dokumentace 150 tisíc korun od Moravskoslezského kraje,“ řekl během říjnového jednání zastupitelů starosta obce David Ćmiel.

Ovšem situace v daném místě je specifická – na katastru Písečné by chodník byl umístěn kolem hlavní silnice, která v této části obce tvoří nepřehledné a zúžené esíčko. Ale několik metrů před samotnou točnou autobusů začíná katastr Jablunkova.
„Kraj vyžaduje, aby projekt zahrnoval chodník na našem území a dále v jablunkovské části kromě chodníku i výstupní místo pro cestující z autobusů, které by bylo součástí chodníku,“ pokračoval starosta.

Více přinášíme v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu