V Těšíně mají nejdelší řetěz v Česku

K devadesátému výročí dostala českotěšínská radnice netradiční dárek – zápis do České knihy rekordů. Na náměstí ČSA a kolem úřadu byl totiž během pátku vytvořen doposud největší živý řetěz v České republice poskládaný zejména z dětí těšínských škol.

Živý řetěz obtočil celou radnici i náměstí ČSA. Foto: fm

Odbor školství a kultury společně s komisí výchovy a vzdělání zorganizovaly zapojení téměř všech základních škol z Českého Těšína. Během pátečního dopoledne se k nim na náměstí ČSA a kolem městského úřadu přidali i děti z mateřinek, učitelé nebo část vedení města, což mělo za následek založení rekordu s počtem 1460 lidí stojících kolem radnice.

Jenom stát však rozhodně nestačilo. Aby byl řetěz řetězem, přítomní se museli držet za ruce po dobu alespoň jedné minuty. Na celou akci pak dohlížela komisařka agentury Dobrý den Klára Klimecká, která potvrdila, že se jedná o jeden z velkých rekordů.

Vzhledem k tomu, že se blíží konec školního roku, uzavírají se známky a během akce panovalo horké počasí, organizátoři nepočítali s takovým počtem příchozích. „Jsme rádi, že Český Těšín má tento nový rekord. Je to vlastně výzva i pro další města, aby jej překonala. Kdyby nás ale někdo zdolal o hodně, tak se nevzdáme a budeme chtít zase ukázat, že jsme lepší,“ dodal s úsměvem starosta Vít Slováček.

Další zprávy z regionu