V Třinci se objevil Dedič. Dal gól

Tato zprava potěší fanoušky třineckého fotbalu, zejména pak příznivce Reného Dediče. Zkušený útočník se připojil k mužstvu Třince, svým gólem rozhodl modelové utkání.

Útočník René Dedič oblékl třinecký dres téměř po roce. Foto: ba

Páteční dopoledne začalo pro třinecké fotbalisty běžeckým tréninkem. Trenéři West s Buzkem jim naordinovali deset čtyřstovek na oválu atletického stadionu.

Hodinu před polednem hráči vyběhli na trávník, aby si to mezi sebou rozdali v modelovém utkání. Řídil je arbitr Marek Klečacký ve spolupráci se svými asistenty Adamem Kotasem a Otakarem Karchem.

Dres červených oblékl útočník René Dedič, který vloni před startem sezony zamířil do Plzně a jaro pak strávil v Liptovském Mikuláši. Zhruba po dvaceti minutách hry si naskočil na centr Vlachovského a hlavou vsítil jedinou branku utkání. Jeho parťák Vanja Vučičević se tentokrát neprosadil, jeho dvě střely zastavila branková konstrukce.

Dres poražených modrých oblékla i trojice odchovanců – Matěj Mieszek, David Zogata a Kryštof Horniak, který teprve nedávno ukončil základní školu. „Cením si toho, že jsem mohl naskočit do přípravy s prvním týmem. Kluci mě vzali mezi sebe, už jim nevykám. Každý odehraný zápas je pro mě obrovskou zkušeností,“ řekl teprve 16letý fotbalista.

Na zkoušce neuspěli obránce Jarmil Blahuta a Erik Puchel, který za „modré“ neproměnil pokutový kop. „Kádr je téměř uzavřený. Může se stát, že by ještě někdo mohl odejít. Platí to i v případě útočníků Dediče a Turyny, kterým u nás běží smlouva,“ sdělil generální manažer klubu František Šturma.

Červení – Modří 1:0 (1:0)

Branka: Dedič.

Rozhodčí: Klečacký – Kotas, Karch.

Červení: Fabisz – Bouguetouta, Samiec, Maksić, Blahuta – Omasta, Zinhasović, Machuča, Vlachovský – Dedič, Vučičević.

Modří: Adamuška – Mieszek, Brak, Straňák, Zogata – Bartůněk, Brodziansky – Puchel, Horniak, Clement – Barkov.

Další zprávy z regionu