V Třinci se rozjel Evropský týden mobility

Třinec se opět připojuje formou nejrůznějších aktivit, soutěží, výstav, přednášek a koncertů ke kampani Evropský týden mobility.

Společným jmenovatelem všech akcí bude čistá doprava, inovativní řešení a alternativní způsoby přepravy. Třídenní šňůra akcí plná zábavy i poučení, během níž si přijdou na své děti i senioři, probíhá od 18. do 20. září. Během tří dnů se lidé budou moci přesvědčit, že automobily opravdu nejsou jediným dopravním prostředkem.

V rámci Evropského týdne mobility proběhne např. výstava elektromobilů, elektrokol a dalších vozítek na elektrický pohon, na programu budou i besedy se studenty a přednáška pro seniory, děti si budou moci na náměstí užít malování se Šimonem Hrubcem a senioři se vydají na zájezd elektrobusem do partnerského města Žilina. Třinec navštíví v rámci Evropského týdne mobility také představitelé vlády a Moravskoslezského kraje, který akci spoluorganizuje, za jejichž přítomnosti bude slavnostně zahájena stavba cyklostezky Třinec – Konská a spuštěn provoz nové elektronabíječky.

Podrobný program s časovým harmonogramem najdete zde.

Další zprávy z regionu