V třinecké galerii vrcholí sezona výstavou tří umělců

Tři výrazní výtvarníci a vizuální umělci vystavili svou tvorbu v Galerii města Třince ve výstavních prostorách v kulturním domě Trisia. Lidé si mohou přijít prohlédnout díla Michala Cimaly, Jana Kalába a Jakuba Nepraše.

Výstavu si milovníci umění nemohou nechat ujít. Foto: galerie

Tato společná výstava je jedním z vrcholů letošní nestandardní výstavní sezony v Třinci, kterou neblaze ovlivnila pandemie koronaviru.

„Podzimní část letošní výstavní sezony je už ale na rozdíl od té jarní velmi bohatá, a to i díky této výstavě. Michal Cimala, Jan Kaláb a Jakub Nepraš jsou spoluzakladatelé Trafo Gallery, která je na tuzemské umělecké mapě prestižní adresou, a že výstava nese právě název Trafačka 4 Třinec, mě osobně velmi těší,“ podotkla kurátorka Galerie města Třince Katarína Klusová.

Nejznámějším z trojice vystavujících je pravděpodobně Jan Kaláb, který je jedním z průkopníků graffiti v Česku. Jeho realizace ve veřejném prostoru jsou k vidění po celém světě a aktuálně je jedním z deseti českých umělců, které bude dražit světoznámá londýnský aukční síň Sothesby‘s.

Michal Cimala je známý jako sochař, malíř designér, šperkař a hudebník, který vynalézá vlastní hudební nástroje. Na tvorbě Jakuba Nepraše je nepřehlédnutelná jeho schopnost kombinovat sochy a videoprojekce.

Společná výstava představí Neprašovy videoskulptury a jednu velkoformátovou projekci babylónských mikrosvětů, Kalábovy amorfní barevné obrazy dokonalých tvarů a pestrý výběr soch surreálných hlav a obrazů z městského prostředí Michala Cimaly.

Výstavu, kterou pro Galerii města Třince připravila ředitelka pražské Trafo Gallery Blanka Čermáková, je k vidění už jen do konce září.

Další zprávy z regionu