Vandalové ukradli stromeček a pak se omluvili

V lesoparku na místě zvaném Třinecký kamínkovník si maminky s dětmi postavily vánoční stromeček. Namístě ale vydržel jen krátce, někdo jej ukradl a přibral s sebou i ozdobnou lucerničku.

Vánoční stromeček už zase zdobí Třinecký kamínkovník a dělá radost dětem. Foto: TK

V třineckém lesoparku už několik měsíců chodí maminky s dětmi ke kamínkovníku. Pokládají tam své namalované kamínky a na oplátku si občas nějaký vezmou. Skupinka nadšenců přidala k malovaným kamenům i lucernu a nyní také malý vánoční stromeček. Ten na místě ale vydržel jen pár dnů, a pak ho někdo i s lucernou ukradl.

„Čin jsme nahlásili na policii. Kamínkovník je umístěn tak, aby ho zabíraly bezpečnostní kamery, tak věřím, že se viník najde. Má ale také příležitost odcizené věcí vrátit,“ vzkázali na sociálních sítích tvůrci kamínkovníku pachatelům.

A to patrně zabralo. Na místě, kde stával stromeček, se totiž záhy objevil dopis. V něm se vandalové omlouvají. „Všimli jsme si, že postrádáte věci, které jsme vzali. Upřímně, je nám to líto, a proto vracíme všechno. Tedy kromě stromku, který se rozpadl, ale jestli to bude nutné, tak dodáme nový,“ napsali v dopise s tím, že v inkriminovanou dobu byli opilí. „Zde vracíme nepoškozenou lucernu se svíčkami a přísaháme, že to bude nedotčené! Veselé Vánoce,“ stálo v dopise.

Maminky, které se o kamínkovník starají, dopis docela potěšil. „Podle písma i gramatiky je znát, že ti lidé jsou docela inteligentní a jen uklouzli, což se může stát každému,“ usmála se Jana Maštalířová a přidala dobrou zprávu: „U kamínků nám už zase stojí nový vánoční stromeček.“

Další zprávy z regionu