Vandalové úřadovali v Jablunkově. Policie hledá svědky

Smutný pohled mají nejenom místní lidé v Jablunkově při pohledu na poškozený altán v Městském lese. Policisté se obracejí na veřejnost, aby pomohla dopadnout vandaly, kteří zařízení poničili.

Řádění vandalů v Jablunkově. Foto: Policie ČR

První prázdninový den přijali policisté z Jablunkova oznámení o poškození městského altánu v areálu Městského lesa, v části na Vyhlídce. Dosud neznámý pachatel poškodil celkem pět kusů informačních tabulí a jednu velkou tabuli pomaloval barvou vulgárními nápisy. „Samotné poškození spočívalo v rozlámání tabulí, jejich vylomení z vitrín, a nakonec i popsání fixem. Škoda způsobena městu Jablunkov značně převyšuje částku 10 tisíc korun,“ řekla policejní mluvčí Eva Michalíková. Podle informací Třineckého hutníku se škoda vyšplhala až na částku 72 tisíc korun.

Policisté po možných pachatelích pátrají. Podle svědectví se poslední červnový den na inkriminovaném místě pohybovala skupinka chlapců na jízdních kolech. „Ty žádáme, aby se přihlásili na obvodní oddělení a případně svou výpovědí a svědectvím přispěli k objasnění tohoto činu. Samozřejmě žádáme také ostatní možné svědky, kteří by mohli jakoukoli informací přispět k objasnění, aby se obrátili, byť anonymně, na tísňovou linku 158, případně se dostavili na místní obvodní oddělení,“ vyzvala policejní mluvčí s tím, že v dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Další zprávy z regionu