Vánoční strom dostal injekce

Už zanedlouho se vánoční strom v Třinci krásně předvánočně rozzáří. Nyní si ale užil péče, jaké se běžně dostává lidským pacientům. Dostal totiž injekce, aby byl v lepší kondici a mohl tak být déle mezi námi.

Vánoční strom prošel ošetřením, aby mohl dělat lidem radost ještě spoustu dalších let. Foto: město Třinec

Jedle před kulturním domem Trisia se jednou za rok oblékne do svátečního a dělá lidem radost coby vánoční strom. Nyní ji ale ošetřili specialisté z odborné arboristické firmy z Únětic u Prahy pomocí makro-injektáže.

„Tato metoda je poměrně nákladná a provádí se u významných stromů. Nyní jsme ji poskytli velkému dubu u magistrátu, a právě i naší vánoční jedli,“ potvrdila referentka odboru životního prostředí a zemědělství z třineckého magistrátu Halina Lisztwan.

Vysvětlila, že nejprve za stromem přijede odborník, který zjistí, co vlastně strom trápí, zda má nějaké hmyzí škůdce či houbové onemocnění. Na základě jeho zjištění potom vyrobí roztok přímo tomuto stromu na míru.

„Do směsi se přidává i výživa, aby se stromu dařilo lépe, a následně se tlakem aplikuje přímo do kořenů,“ upřesnila Halina Lisztwan.

Další zprávy z regionu