Ve Smilovicích udělali pořádek s dopravním značením

Nejen na nové dopravní značení si musí zvykat místní i přespolní řidiči ve Smilovicích. Novinkou je i druhé dopravní zrcadlo na křižovatce v samém centru obce, díky kterému bude průjezd v nepřehledném křížení ulic mnohem bezpečnější.

Nové značky včetně zpomalovacího retardéru jsou u školy a školky. Foto: tm

„Chtěli jsme mít dopravní značení v obci v pořádku a zároveň jsme dali i na podněty občanů. Jedná se o 15 značek, přičemž u některých šlo jen o výměnu, protože byly zastaralého typu, jinde jsou značky úplně nové,“ řekl smilovický starosta Miroslav Sikora.

Podle něj jsou změny nejvíce patrné v ulicích u školy a školky. „Z jedné krátké ulice jsme udělali jednosměrku. Řidiči sice tímto způsobem jezdívali, když vozili děti do školy či školky, už dříve. Nyní je jednosměrka oficiální, a pokud by někdo porušil dopravní značení, není o čem diskutovat,“ zdůraznil starosta a zároveň dodal, že před školkou je i nový zpomalovací retardér.

Co řidiči určitě ocení, je druhé dopravní zrcadlo na křižovatce u obecního úřadu. Doposud na sebe díky zrcadlu lépe viděli řidiči jedoucí od Stříteže a od Komorní Lhotky. „Nyní je vjezd do křižovatky ulehčen i řidičům jedoucím od Gutů, kteří díky zrcadlu mají lepší výhled na hlavní silnici od Řeky,“ řekl Sikora.

Další zprávy z regionu