Ve společenském areálu vyroste další přístřešek

V areálu Dolek v Košařiskách, v němž se konají společensko-kulturní akce pod otevřeným nebem, vyroste další multifunkční přístřešek.

V Dolku postaví multifunkční přístřešek. Foto: ba

Během sezony Dolek využívají k pořádání řady akcí spolky, kluby a zájmová sdružení nejen z Košařisk, ale také ze širokého okolí. K dispozici je zastřešené pódium, spojené se zázemím určeným pro výdej občerstvení. Vedle vznikne další víceúčelová zastřešená plocha, která bude navazovat na zmíněné bufetové zázemí.  Díky tomu se zvýší kapacita a kromě toalet bude prakticky vše pod jednou střechou.

„Máme představu, že pod novým přístřeškem by mohlo být mimo jiné promítací plátno a také multifunkční gril,“ nastínil starosta Košařisk Janusz Klimek.

Stavba přístřešku by měla začít ještě na podzim. Celkové náklady mají přesáhnout milion korun bez daně. „Máme příslib dotace z ministerstva pro místní rozvoj ve výši přes 900 tisíc korun. Podmínkou je, že do 30. září budeme mít uzavřenou smlouvu se zhotovitelem. Do jarmarku, který by se měl konat koncem května, by už měl přístřešek stát,“ dodal Janusz Klimek.

Taneční pódium v Dolku vzniklo v roce 1966, pět let poté zde obec vybudovala bufetové zázemí.

Další zprávy z regionu