Večerníčky naživo jsou tady!

Tolik oblíbené a veselé Večerníčky naživo opět baví děti i dospělé. Knihovna Třinec ten první letošní uspořádala  v úterý 13. července. Další pohádky budou následovat v úterky od 17 hodin na tradičním místě v lesoparku na hlavní křižovatce u draka.

Hrané večerníčky baví malé i velké diváky. Foto: archiv knihovny

„Je to už devět let, co se pravidelně potkáváme s dětmi v třineckém lesoparku a scénicky jim čteme klasické příběhy i současné pohádky. Loni nás nezastavil ani koronavirus a věříme, že to tak bude také letos, protože o tuhle tradici bychom nechtěli přijít. Navíc nás to i po těch letech obrovsky baví a podle ohlasů víme, že stejnou radost z Večerníčků naživo mají děti a rodiče,“ řekl Jan Delong z Knihovny Třinec.

Knihovníci připravují spoustu krásných příběhů – Jak myška hledala kamarády, Jonáš a Nenáš, Kolik pater má slon, Tam, kde žijí divočiny nebo jeden Prémiový večerníček, který si děti vyberou samy hlasováním na webových stránkách knihovny.

Vstup je zdarma pro všechny, kdo mají rádi knížky a pohádky. „Lidé se mohou těšit také na jedno představení, které připravujeme s Bajkou – loutkovým divadlem z Českého Těšína. To se bude konat 3. srpna a půjde o pohádku Obušku, z pytle ven,“ prozradil Delong a dodal, že při deštivém počasí se představení přesouvá do knihovny.

Další zprávy z regionu