Vendryně chce oživit park posilovacími prvky

Ze společného přeshraničního projektu Vendryně a polské Brenné se mohou radovat milovníci sportu. Obce totiž dohromady žádají o dotaci na pomůcky pro svá plánovaná posilovací hřiště.

„Workoutové hřiště plánujeme v tomto místě,“ ukazuje starosta. Foto: fm

Vendryňská žádost o finance z Fondu mikroprojektů Euroregionu Těšínské Slezsko slibuje v obci vznik nového workoutového hřiště. „Máme podanou žádost o dotaci a výsledek budeme znát teprve na přelomu července a srpna. Vypadá to ale, že jsme na dobré cestě,“ prozradil starosta Raimund Sikora s tím, že grant by Vendryni zajistil 20 tisíc eur. Dalších 250 tisíc korun by pak obec dodala ze své pokladny.

„Dohromady by nové hřiště mělo přijít na 800 tisíc korun. Za ty peníze by se mělo jednat už o opravdu solidní prvky,“ uvedl Sikora a dodal: „Chtěli jsme, ať máme profi sportoviště, a proto jsme celý návrh projednávali i s trenéry workoutu nebo s výrobci. Myslím, že tam bude spoustu vychytávek.“ Plánovanou atrakci pak obec vybuduje na sto metrech čtverečních v areálu Vendryňského parku.

Pokud úřad s žádostí uspěje, do stavění se hodlá pustit hned v navazujících měsících. Ani samotná realizace by podle starosty neměla trvat dlouho a do šesti týdnů by sportovci mohli nových posilovacích prvků plně využívat. Vendryňskou část navíc doplní ta v polské Brenné, kde vybudují další sportoviště. „O peníze žádáme společně v rámci jednoho přeshraničního projektu, ty proto musí být podobné a musí dávat smysl. Náš partner plánuje vybudovat dětské hřiště ve stejné hodnotě jako my,“ uzavřel Raimund Sikora.

Další zprávy z regionu