Vendryně renovuje požární zbrojnici

Předáním stavby začala v první polovině září ve Vendryni tolik očekávaná kompletní rekonstrukce požární zbrojnice. Z původního objektu zůstane zachována jen historická věž. Hasiči by se do moderních prostor měli vrátit v polovině příštího roku.

Ve Vendryni rekonstruují hasičárnu. Foto: ba

Jak informoval starosta Vendryně Raimund Sikora, do výběrového řízení se přihlásilo pět firem. Vítězná firma předložila cenovou nabídku ve výši 8,8 milionu korun bez daně.

V první fázi bude stržena stará hasičská zbrojnice včetně dřevěného přístřešku. Původní historická věž však zůstane na svém místě. Veškeré práce by měly proběhnout do 30. června 2021.

„Zbrojnice poskytne odpovídající zázemí naší hasičské jednotce i sboru dobrovolných hasičů. V prvním podlaží jim bude k dispozici prostorná klubovna se sociálním zázemím, dole budou dvě garáže a prostory pro jednotku. Zbrojnice bude o něco větší než původní a stane se jednou z dominant naší obce,“ nastínil Raimund Sikora.

U předání stavby zhotoviteli byli přítomni všichni čtyři starostové, již stáli v čele obce po jejím osamostatnění v roce 1995. „O nové zbrojnici se mluví už od doby, kdy Vendryni vedl Stefan Kujawa. Za jeho nástupce Rudolfa Bilka byl obnoven sbor dobrovolných hasičů a za působení Bohuslava Raszky renovace zbrojnice začala nabírat konkrétní obrysy. Teď je to na mně, abych to dotáhl do zdárného konce,“ pousmál se Raimund Sikora.

Další zprávy z regionu