Vendryni s Třincem propojí cyklostezka

Stezka pro cyklisty v délce 1,4 kilometru v budoucnu spojí Vendryni s třineckou částí Sosna. Povede od polské základní školy ve Vendryni až k novému parkovišti před Nemocnicí Třinec.

Cyklostezka bude dlouhá téměř půldruhého kilometru. Foto: ba

Doposud se cyklisté a chodci pohybují mezi sídlištěm Sosna a Vendryní po neosvětlené frekventované silnici. To se má ale v budoucnu změnit. Větší bezpečí jim poskytne cyklostezka, která povede od křižovatky u polské základní školy ve Vendryni až k novému parkovišti před Nemocnicí Třinec.

Osvětlená cyklostezka o délce 1,4 km, která povede ve směru od Vendryně po pravé straně silnice, bude tři metry široká. Jedna polovina bude vyhrazena pro cyklisty a inline bruslaře, druhá bude sloužit chodcům. Úsek cyklostezky o délce 150 metrů se už nachází na katastru Třince, tudíž se jedná o společný projekt Vendryně a hutnického města.

„Bude nezbytné postavit dvě přemostění. První v lokalitě Loučky, v místě, kde se odbočuje na cvičák, a druhé v lokalitě Černý potok poblíž Sosny,“ poukázal starosta Vendryně Raimund Sikora. Zdůraznil, že stavba stezky pro cyklisty, která lidem usnadní pohyb mezi Třincem a Vendryní, je jedním ze stěžejních cílů obce.

„Jednání se všemi vlastníky pozemků se blíží do zdárného konce. Nejpozději do konce dubna příštího roku chceme mít shromážděné veškeré podklady, včetně stavebního povolení s nabytím právní moci, abychom se mohli ucházet o vhodný dotační titul na realizaci projektu,“ dodal Sikora.

Další zprávy z regionu