Vlci útočili na berany, na svědomí mají mít i krávu

Březí krávu a sedm chovných beranů mají zřejmě na svém účtu vlci, kteří v minulém týdnu zaútočili na stáda pasoucí se poblíž chaty Hrádek. Výčet beranů není ještě přesný, někteří jsou stále pohřešovaní.

Beran v Hrádku nepřežil útok vlka. Foto: Igor Sikora

Na noc z 18. na 19. května jen tak nezapomene chovatel Igor Sikora z Návsí, který stáda ovcí a krav pase v Hrádku v okolí zmíněné turistické chaty. Konkrétně vedle Aleje dobra směrem na Filipku. Výsledkem vlčího nočního lovu byly dva usmrcené a pět ztracených kusů chovných beranů. „Jednoho ze ztracených beranů se nám podařilo dohledat, bohužel byl také roztrhaný od vlků. O dalších čtyřech zatím nic nevím,“ řekl Igor Sikora. „Nepamatuji, že by na katastru Hrádku zaútočili vlci. Tohle je první případ, který potvrdil i jablunkovský odbor životního prostředí,“ zamyslel se v této souvislosti starosta Hrádku Robert Borski.

A pomyslný druhý zářez si v Hrádku mohou pravděpodobně přidat k datu 24. května. V neděli večer se cílem opět stálo stádo Igora Sikory – nyní kravské. „Polnosti jsem v neděli několikrát projel, zvířata i přikrmil. Večer scházela jedna březí kráva, kterou jsem našel v lese zaklíněnou ve větvích stromů. Byla mrtvá, stejně jako telátko, které z ní viselo. Smrt mají na svém kontě určitě vlci, kteří krávu vehnali do lesa,“ je přesvědčen chovatel.

Více přineseme ve středečním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu