Volný prostor vyplní sportoviště

Žádost o dotaci na výstavbu víceúčelového sportovního hřiště v areálu české základní školy podalo vedení Bukovce. Nové sportoviště bude sloužit školákům i široké veřejnosti.

Multifunkční hřiště vyroste nad českou základní školou. Foto: ba

Prostranství v areálu české základní školy v Bukovci zkrásnělo. Edukační hřiště s tunelem poznání, skluzavkami, pískovištěm se zastíněním a s hrou s vodou a větrem už je dětem z místní mateřské a základní školy k dispozici, stejně tak záhonky určené k pěstování zeleniny a bylinek.

Na dosud nevyužitém prostoru vyroste multifunkční hřiště, které by mělo sloužit nejen žákům obou bukoveckých základních škol, ale také místním sportovním nadšencům z řad široké veřejnosti. Vedle hrací plochy vyroste zastřešená tribuna se zelenou, bezúdržbovou střechou. Uživatelům sportoviště bude k dispozici rovněž nové parkoviště.

O rozměrech hrací plochy se v obci dlouze debatovalo. „Snažili jsme se ji rozšířit, co to dá. Chtěli jsme docílit toho, aby u hřiště zbylo místo na parkovací stání a aby na druhé straně nezasahovalo do prostor, kde se nachází posezení u edukační učebny. Naší snahou je propojit a účelně využit celou plochu v areálu,“ poukázala starostka Bukovce Monika Czepczorová.

Výstavba víceúčelového hřiště vyjde zhruba na 15,3 milionu korun. Obec chce získat peníze z dotačního titulu, který vypsala Národní sportovní agentura, jedná se o částku ve výši 10,8 milionu korun.

Další zprávy z regionu