Vydry si hoví v Hluchové

Skočil šipku s rozběhem a v Hluchové, které měla šest stupňů, se koupal asi pět minut. Takhle oslavil příchod Nového roku Lukáš Roszka z Bystřice – člen místní otužilecké party Bystřické vydry od Hluchové.

Lukáš Roszka skočil do vody po hlavě. Foto: ba

Milovníci koupání ve studené vodě si dávají dostaveníčko u Hluchové každou neděli v 15 hodin. Ledovou lázeň si dopřáli na Boží hod a také na Nový rok, kdy do říčky skočilo 12 lidí. „Letošní otužilecká sezona je zatím trochu slabší. Ale v prosinci na chvíli mrzlo pěkně, voda měla nula stupňů, to už byly ty správné grády. Tentokrát měla šest stupňů, bylo to takové moc příjemné osvěžení,“ řekl Lukáš Roszka z Bystřice.

Koupání si zpestřil dvěma skoky – nejdříve po nohách, a posléze před zraky parťáků a skupinky přihlížejících vystřihl ukázkovou šipku s rozběhem. „Bylo tepleji, a tak jsem si dvakrát skočil. Běžně to neděláme, v chladnější vodě by nám bylo zima na ruce i na hlavu. Scházíme se zhruba od října téměř ve stejném složení, máme ve svých řadách tři čtyři nováčky,“ dodal Roszka, který se otužuje už rok.

V únoru se Vydry od Hluchové chystají na sraz otužilců v polském Mielně a také si v Hluchové zařádí s další otužileckou partou – Čiernými Vydrami z Trojmezí.

Další zprávy z regionu