Vyfoťte si své papuče, podpoříte tím nemocné

Na dovolené se lidé fotí u moře, na vyhlídkách, u památek. Když ale nyní na takovém místě vyfotí i své papuče, mohou podpořit zajímavý projekt. Pomohou tím totiž lidem, kteří cestovat nemůžou.

Papuče mohou lidé fotit všude. Ilustrační foto: Designed by Freepik

Mezi námi je spousta těch, kteří si nemohou užívat léto, protože tráví svůj čas doma. Na vině je jejich špatný zdravotní stav. Medica Třinec ve spolupráci s KaPou, místní knihovnou a Charitou Třinec přišla se zajímavou myšlenkou, jak smutné pacienty podpořit. „Chceme jim poslat vzkaz, že v tom nejsou sami a přicházíme s projektem Léto v papučích. Pokud se lidé chtějí přidat, mohou vyfotit na kterémkoliv zajímavém místě své papuče. Může to být doma, u moře, na skalách, prostě všude, kde je napadne,“ vyzývá za pořadatele Kateřina Drongová.

Porota složená ze zástupců pořádajících organizací vybere z došlých fotografií tři nejlepší, jejichž autoři budou oceněni. Slavností vyhlášení se bude konat 13. října v Knihovně Třinec v rámci týdenní hospicové akce s názvem Chci umřít doma.

Své papuče mohou zájemci fotit do konce prázdnin a fotografie domácího obutí zasílat na e-mailovou adresu letovpapucich@seznam.cz nebo vkládat do vytvořené události na facebooku na stránkách Medica – zdravotní péče Třinec.

Další zprávy z regionu