Vyměnili osvětlení v hale

Novým, a hlavně výkonnějším a moderním osvětlením se může pyšnit hala v areálu smilovického sportcentra. Zařízení, které slouží více než 20 let, je k dispozici dalším sportům.

Sportcentrum ve Smilovicích. Ilustrační foto: tm

Původní osvětlení již bylo v žalostném stavu. „Jednalo se o klasické rtuťové výbojky. Tyto žárovky se musely co dva roky měnit. Navíc se již nevyrábí, protože jsou energeticky náročné a obsahují rtuť,“ nastínil starosta Smilovic Martin Eschner s tím, že v hale je 21 svítidel. „Kolikrát se stalo, že některá svítidla nefungovala, a i při plném osvětlení byla špatná viditelnost,“ pokračoval starosta.

Nyní má hala výborné nasvícení. „Čeká nás ještě měření od montážní firmy, která vystaví certifikát s parametry. Tyto by měly vyhovovat hygienickým a světelným požadavkům. Podle našich předběžných měření může být hala využita i pro další sporty, jako je například stolní tenis,“ řekl Eschner. Výměnu hradili Smilovičtí ze svého rozpočtu a obecní kasu přišla na 270 tisíc korun. „Bylo to opravdu akutní, nemělo cenu čekat na nějakou dotaci, která navíc nemusí vyjít,“ uzavřel starosta.

Další zprávy z regionu